Direct antwoord? 079 3600 580

Medewerker aannemen? Dit moet u regelen

Wilt u uw team uitbreiden, en kijkt u naar de mogelijkheden om een medewerker in dienst te nemen? Zorg dan dat u op tijd de zaken geregeld heeft. Bij een dienstbetrekking moet u een aantal dingen regelen uiterlijk de dag vòòrdat uw werknemer gaat werken:

U moet van hem de gegevens voor de loonheffingen ontvangen.
U moet zijn identiteit vaststellen.
U moet de eerstedagsmelding (laten) insturen.
Let op!
Indien uw werknemer op dezelfde dag gaat werken als waarop u hem aanneemt, moet u deze verplichtingen op die dag nakomen, voordat uw werknemer met werken begint.
Bij fusie of overname en dergelijke kunt u soms van deze regels afwijken.

Anoniementarief

Als u of uw werknemer de regels voor de gegevens voor de loonheffingen of voor het vaststellen van de identiteit niet nakomt, past u het zogenoemde anoniementarief toe.

Voor het eerst een werknemer in dienst
Als u voor het eerst een werknemer in dienst neemt, moet u zich ook als werkgever aanmelden. Dit kunt u doen door het formulier ''Melding Loonheffingen Aanmelden Werkgever'' op te sturen naar de Belastingdienst. Dit formulier kunt u vinden op de site van de Belastingdienst.

Zoeken

“Het ideale kantoor!”
“Als ZZP-er vind ik het belangrijk om tijd te besteden aan waar ik goed in ben en wat resultaat oplevert. Osiris Administraties doet voor mij waar zij goed in zijn, namelijk de financien rondom mijn bedrijf regelen.”
– Maurice de Bruin, Zoetermeer
Direct contact opnemen
“Het ideale kantoor!”
U kunt ervoor kiezen om zelf online uw boekhouding te voeren. Wij doen dan het jaarwerk en de aangiftes. Wij werken met VISMA software (voorheen AccountView).